Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

3,2 millióval lopta meg az iskolai alapítványt a napközis tanár

A kollégái által csak "fideszes tanár úrként" emlegetett napközis oktató milliókat emelt le a Szemere alapítványának számlájáról, végül csak 1592 forintot hagyott rajta. A pénzt a lap szerint visszafizette a fizetett szabadságra küldött tanár.

Forrás: Reviczky Zsolt
Több mint 3,2 millió forint volt annál a „fideszes tanár úrnál”, akiről a hvg.hu írta meg, hogy jogszerűtlenül kezelhette a Szemere Bertalan Általános Iskolai alapítványának vagyonát.

A portál újabb részleteket közölt az esetről. Azt írják, a tanár tavaly óta folyamatosan tette zsebre a pénzt, végül csak egy pizza ára, 1592 forint maradt az alapítvány számláján.

hirdetés
hirdetés

K. András, aki a Fidesz-KDNP egyik delegáltja egy belvárosi bizottságban, a lapnak most azt írta, "az igazság az, hogy a Szemeresek a Szemeréért Alapítvány kuratóriumi tagságomról lemondtam és a házi pénztárban lévő pénzekkel elszámoltam".

Az elszámolás az iskola igazgatója szerint azt jelenti, hogy a napközis tanárként dolgozó férfi visszafizette az ellopott pénzt az alapítványi bankszámlára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X