Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Százmilliós pályázatot írtak ki iskolai kórusok támogatására

Iskolai kórusok alapítására, valamint meglévő énekkarok munkájának támogatására hirdet százmillió forintos keretösszeggel pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A beadási határidő június 30-a.

 

A pályázat célja a 2017/2018-as tanévben alakuló, új iskolai kórusok programjainak támogatása azokban az intézményekben, ahol jelenleg még nem működik énekkar, valamint a szakmailag már bizonyított együttesek által megvalósítandó szakmai-művészeti programok támogatása. A részletes kiírás a kormany.hu oldalról tölthető le.

hirdetés
hirdetés

Több mint százezer általános iskolásra vár vizsga szerdán

Holnap az általános iskolák hatodik és nyolcadik osztályos diákjai is vizsgát fognak tenni, mégpedig idegen nyelvből. A kéttannyelvű osztályokat leszámítva a két évfolyam minden diákja első idegen nyelvből (angolból vagy németből) szövegértési készségeket vizsgáló vizsgát fog tenni szerdán. Míg a hatodikos évfolyamtól az A1-es szintet, addig a nyolcadikosoktól legalább az A2-es szint teljesítését várják el.

 

Az Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretének terhére nyújtott, vissza nem térítendő támogatásra magyarországi és határon túli magyar általános és középiskolák, valamint szakképző intézmények fenntartói pályázhatnak az énekkarok létrejöttét és működését segítő szakmai kiadásaikra - közölte az Emmi kedden az MTI-vel.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X