Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Botrány egy V. kerületi iskolában: széttárták a karjukat a Kliknél, ők semmit nem tehetnek

Semmit nem tehetnek a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványának eltűnt pénze ügyében - közölte a Klebelsberg Központ.

Forrás: Reviczky Zsolt

"A Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium fenntartója, a Belső - Pesti Tankerületi Központ nem jogosult egy iskolai alapítvány ügyében eljárni, hiszen semmilyen jogi kapcsolat nincs köztük" - közölte a Klebelsberg Központ, hozzátéve: az iskolai alapítványok felett a törvényességi felügyeleti jogot az alapítvány székhelye szerint illetékes törvényszék gyakorolja, ők semmilyen "ráhatással nem rendelkeznek" az alapítvány működésére.

hirdetés
hirdetés

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, eltűnt az V. kerületi általános iskola és gimnázium alapítványának pénze, amit a szülők adtak össze a gyerekeik táborozására, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra. A hvg.hu úgy tudja, a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványának vagyonát kezelő tanár egyben kormánypárti delagált a kerületi önkormányzatnál.

"A köznevelési intézmény belső munkaszervezése, az egyéb munkáltatói jogok gyakorlása - mint például a szabadság kiadása - az intézményvezető feladata és hatásköre. A fenntartó, amennyiben a bűncselekmény gyanúja beigazolódik, az érintett pedagógus munkaviszonyát azonnal megszünteti. A Klebelsberg Központ kérésére a Belső - Pesti Tankerületi Központ haladéktalanul törvényességi ellenőrzést folytat le az érintett köznevelési intézményben a munkáltatói jogok gyakorlásának jogszerűségét és szakszerűségét vizsgálva" - olvasható a Klebelsberg Központ közleményében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X