Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Normális, hogy tizenévesek beszélnek a szexről?

A Radnóti Színház Ifjúsági Műhelye (RIM) olyan témára hívja fel a figyelmet, amiről valahogy egyáltalán nem tudunk beszélni.

Tizenkét gimnazista vetette fel a kérdést, hogy a szexualitás, ami mindennapjaink meghatározó eleme, mégis miért számít tabunak. Hiszen pont a tinédzser kor az, amikor a gondolkodást elkezdik kitölteni a nemek közti kérdések, az identitáskeresés, a világban való hely- és érdeklődésmeghatározás témái.

Ez a tizenkét fiatal a Színház- és Filmművészeti Egyetem három hallgatójának, Figeczky Bencének, Horváth János Antalnak és Olasz Renátónak a segítségével felvette a kesztyűt és elkezdte darabjaira boncolgatni a témát.

hirdetés
hirdetés

Saját gondolataikat, kérdéseiket, félelmeiket jelenetekbe és monológokba foglalták. Kizárólag saját véleményük és világlátásuk felhasználásával raktak össze egy valamivel több mint egy órás, igazán kifejező előadást. Az ismerkedés, az elfogadás, a másság, a magánytól és szeretetlenségtől való félelem gondolai vetülnek fel - sok más egyéb között - a zenével, tánccal, hatáselemekkel profi szinten operáló darabban.

Forrás: Kammermann Lilla

Abszolút átérzi a néző, hogy ezek a "gyerekek", akik még mindennek az elején tartanak, már most mennyi mindent megtapasztaltak. Mennyi gátlásuk van, amit próbálnak legyőzni, miközben keresik a választ a legalapvetőbb kérdésre: ki vagyok én, és hol az én helyem a világban. Saját életünk és történeteink jutnak eszünkbe. Nem csak középiskolás énünk van ott a színpadon, hanem a jelenünk is.

Az előadást a színház ifjúsági műhelye havi rendszerességgel, feldolgozóbeszélgetéssel egybekötve játssza gimnáziumi osztályok és az érdeklődők számára. További informáiókat a színház szervezésén keresztül kaphattok a következő időpontokról és az előadásról.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X