Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezt a 11 tanácsot adja Bill Gates a gimnazistáknak

3

Bill Gates, a világ egyik leggazdagabb embere egy középiskolásoknak szóló előadáson 11 tanácsot adott az életről és a célok elérésétől.

Forrás: YouTube / Quartz

Bill Gates 11 alapszabálya, hogy elért a céljaid:

hirdetés
hirdetés

1. szabály
Az élet sosem igazságos – szokj hozzá!

2. szabály
A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit AZELŐTT, hogy önérzeteskedsz.

3. szabály
NEM lesz havi nettó 5 milliós fizetésed közvetlenül a középiskola után. Nem lesz belőled rögtön vezérigazgató-helyettes és nem kapsz céges autót. Azokért keményen meg kell dolgozni.

4. szabály
Azt hiszed, hogy kemény veled a tanár? Várj csak, míg találkozol a főnököddel!

5. szabály
A hamburgersütés nem alja munka, és nem ássa alá a méltóságodat. A nagyszüleid idejében ezzel a kifejezéssel illették ezt a munkát: lehetőség.

Hol tanultak a leggazdagabb amerikaiak? A suli teszi a milliárdost?

Vajon hol tanult Bill Gates és Warren Buffet? A Forbes magazin ismét közzétette a leggazdagabb amerikaik listáját, ami általában a világ leggazdagabb emberét is tartalmazza. Az élen már évtizedek óta Bill Gates áll, akinek vagyona a tavalyi 76 milliárd dollárról idénre 81 milliárdra nőtt.

6. szabály
Ha elcseszed, az NEM a szüleid hibája, szóval ne nyávogj, hanem tanulj a hibáidból!

7. szabály:
A születésed előtt a szüleid nem voltak ‘uncsik’. Azért váltak ilyenné, mert akörül forog az életük, hogy megkeressék a csekkekre, és úgy általában az életedre valót. Kimossák a ruhádat, és hallgassák az öndicsérő áradozásodat, hogy mennyire jófej srác vagy. Szóval mielőtt nekiugrasz az esőerdőket megmenteni a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előtte megpróbálhatnád kiganézni a disznóólat a saját szobádban.

8. szabály
Az iskolában lehet, hogy elfogadták a győzteseket és a veszteseket is. Az élet azonban NEM ilyen. Az iskolában kijavíthatod a rossz jegyeket, és annyi időt kapsz a helyes válasz megtalálására, amennyit csak akarsz. Ennek azonban SEMMI KÖZE NINCS a valós élethez.

9. szabály
Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet. És nagyon kevés munkáltatót érdekel, hogy te meg akarod találni önmagadat, arra ugyanis ott van a szabadidőd.

10. szabály
A tévé NEM a valós életet mutatja be. A valóságban az embereknek muszáj dolgozni menni, és nem üldögélnek naphosszat a kávézóban.

11. szabály
Légy kedves az uncsi, eminens stréberekhez. Könnyen lehet, hogy az egyikük egyszer a főnököd lesz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Kedves Eduline!
Ha nem Bill Gates a szöveg szerzője, akkor kérem, helyesbítsék a szerzőt, vagy - még inkább - vegyék le a tartalmat az oldalról! Különös tekintettel arra a körülményre, hogy ez egy pedagógiai célú portál...

Whovikian

Bizony-bizony!
http://urbanlegends.about.com/od/dubiousquotes/fl/Bill-Gates-11-Rules-of-Life.htm
Ezt az "icipicit" ostoba, negatív, közhelyes és előítéletes írást Charles J. Sykes jegyzi, és először 1996-ban (!) jelent meg.
Kacsává 2000-ben (!) vált először. Idén februárban újra felbukkant magyar oldalakon.
Érdemes esetleg rákeresni eredeti nyelven mielőtt bármit újra meg újra bedobnánk...

Szilárd Blum

"Az internetes idézetekkel az a baj, hogy mindig le kell ellenőrizni a szerzőt" (Petőfi Sándor)

https://www.truthorfiction.com/billgatesspeech/

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X