Fontos határidők járnak le márciusban, ezekre a dátumokra figyelnetek kell

Milyen határidőket kell fejben tartani márciusban? Mikor lehet változtatni a középiskolai felvételi lapon megadott intézmények sorrendjén, és meddig lehet diákhitelt igényelni?

Középiskolai felvételi

Március 10.

hirdetés
hirdetés

Az intézmények március 10-ig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzékét, amely a diákok összesített eredményét és a középiskola által összeállított rangsorban elfoglalt helyüket tartalmazza.

Forrás: Shutterstock

Március 16-17.

A diákok és a szülők március 16-án és 17-én módosíthatják a tanulói adatlapokat az általános iskolákban.

Ehhez egy módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük: új iskolát nem írhatnak be, tanulmányi területet (vagyis tagozatot) nem törölhetnek, a sorrenden azonban változtathatnak. Sőt új tanulmányi területet is megjelölhetnek, de csak olyan intézményét, amely az eredeti jelentkezési lapon is szerepelt, és egyezetniük is kell adott intézménnyel.

Fontos infók középiskolába felvételizőknek: mikor érdemes sorrendet változtatni? Diákhitel-igénylés

Diákhitel1-et félév közben is igényelhettek, a márciusi határidő 16-án jár le. Akik félév közben igénylik a hitelt, az első folyósítás alkalmával visszamenőleg a félév kezdetéig megkapják a pénzt.

A következő diákhitel folyósítási időpontja egyébként március 14.

 

Így trükközhettek egyetemistaként, ha több ezer forintot szeretnétek spórolni
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X