Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fontos határidők járnak le márciusban, ezekre a dátumokra figyelnetek kell

Milyen határidőket kell fejben tartani márciusban? Mikor lehet változtatni a középiskolai felvételi lapon megadott intézmények sorrendjén, és meddig lehet diákhitelt igényelni?

Középiskolai felvételi

Március 10.

hirdetés
hirdetés

Az intézmények március 10-ig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzékét, amely a diákok összesített eredményét és a középiskola által összeállított rangsorban elfoglalt helyüket tartalmazza.

Forrás: Shutterstock

Március 16-17.

A diákok és a szülők március 16-án és 17-én módosíthatják a tanulói adatlapokat az általános iskolákban.

Ehhez egy módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük: új iskolát nem írhatnak be, tanulmányi területet (vagyis tagozatot) nem törölhetnek, a sorrenden azonban változtathatnak. Sőt új tanulmányi területet is megjelölhetnek, de csak olyan intézményét, amely az eredeti jelentkezési lapon is szerepelt, és egyezetniük is kell adott intézménnyel.

Fontos infók középiskolába felvételizőknek: mikor érdemes sorrendet változtatni? Diákhitel-igénylés

Diákhitel1-et félév közben is igényelhettek, a márciusi határidő 16-án jár le. Akik félév közben igénylik a hitelt, az első folyósítás alkalmával visszamenőleg a félév kezdetéig megkapják a pénzt.

A következő diákhitel folyósítási időpontja egyébként március 14.

 

Így trükközhettek egyetemistaként, ha több ezer forintot szeretnétek spórolni
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X