Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Öt dolog, amit minden érettségiző elront a középiskola utolsó évében

A középiskola utolsó éve? Nem mindenki van oda érte - sokan az érettségi és a felvételi miatt görcsölnek, mások egész egyszerűen sajnálják, hogy az utolsó érettségi vizsga után mindenki máshol folytatja. Ha a maximumot ki szeretnétek hozni ebből a tanévből (pontosabban: ami még van belőle), olvassátok el a leggyakoribb hibákat.

Néhány héttel az érettségi előtt...
az osztály/évfolyam legidegesítőbb diákjával beszélgettek

Lehet, hogy X már januárban kívülről fújta az összes irodalomtételt, Y pedig megnyerte matekból az OKTV-t, így (100 pluszponttal a zsebében) nem is érti azokat, akiknek még a Pitagorasz-tétellel is van némi problémájuk... tilos idegesítő, paráztatós osztálytársakkal beszélgetni az érettségi előtt. Önmagában is elég stresszes ez az időszak, minek tovább fokozni a gyomorgörcsöt? Egyébként is: még van másfél hónap az érettségiig.

Ilyen lesz a 2017-es érettségi: új tételek, új szabályok, új követelmények

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2017-től több tantárgyból változnak az érettségi követelményei. Hol találjátok meg a hivatalos vizsgaleírásokat és a követelménylistát?

hirdetés
hirdetés

Hallgatni arra...
aki azt mondja, az érettségin "simán" át lehet menni, tanulás nélkül is

Igaza van. Vannak olyan iskolák, ahol a kettest meg lehet szerezni tanulás nélkül is. Csakhogy ez semmire nem elég, ha egyetemen-főiskolán szeretnétek továbbtanulni.

Az utolsó percig halogatni...
a tanulást matekból/töriből/magyarból/angolból/fizikából

Vagy bármilyen más "mumustantárgyból". Egyszerűen nehéz belekezdeni a tanulásba, ha nem szeretitek az adott tantárgyat. Pedig muszáj, különben sok pontot veszíthettek, ráadásul azzal lesztek elfoglalva a következő hetekben, hogy kiverjétek a fejetekből a közeledő töri/magyar/matekérettségit.

Hónapokig görcsölni...
a felvételi miatt

Fontos dolog ez - nem véletlenül írunk nektek annyi cikket a felvételiről -, de annyit nem ér, hogy minden este gyomorgörccsel feküdjetek le aludni. Nincs semmi veszve, ha idén nem kerültök be a kiválasztott szakra. Majd jövőre sikerül.

Kihagyni...
az utolsó nagy bulikat

Buli lesz bőven ezután is (sőt), de a teljes középiskolai osztállyal, évfolyammal valószínűleg most bulizhattok utoljára (leszámítva az osztálytalálkozókat, de az már nem lesz ugyanolyan). Jó tanács: használjátok ki.

Ezeken a képeken röhög az internet: 5 mém, amely minden végzősre igaz

A középiskola utolsó éve időnként a mémgyárosokat is megihleti. Ismerős, ugye? A mondat, amellyel az összes végzőst ki lehetne kergetni a világból. Amikor már csak egy témazáró/egy érettségi vizsga/egy nyelvvizsga választott el a középiskola végétől... és sikerült. Ami a középiskola utolsó évében egyértelműnek tűnik? Az néhány hónappal később már nem is lesz annyira tuti terv.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X