Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Öt dolog, amit minden érettségiző elront a középiskola utolsó évében

A középiskola utolsó éve? Nem mindenki van oda érte - sokan az érettségi és a felvételi miatt görcsölnek, mások egész egyszerűen sajnálják, hogy az utolsó érettségi vizsga után mindenki máshol folytatja. Ha a maximumot ki szeretnétek hozni ebből a tanévből (pontosabban: ami még van belőle), olvassátok el a leggyakoribb hibákat.

Néhány héttel az érettségi előtt...
az osztály/évfolyam legidegesítőbb diákjával beszélgettek

Lehet, hogy X már januárban kívülről fújta az összes irodalomtételt, Y pedig megnyerte matekból az OKTV-t, így (100 pluszponttal a zsebében) nem is érti azokat, akiknek még a Pitagorasz-tétellel is van némi problémájuk... tilos idegesítő, paráztatós osztálytársakkal beszélgetni az érettségi előtt. Önmagában is elég stresszes ez az időszak, minek tovább fokozni a gyomorgörcsöt? Egyébként is: még van másfél hónap az érettségiig.

Ilyen lesz a 2017-es érettségi: új tételek, új szabályok, új követelmények

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2017-től több tantárgyból változnak az érettségi követelményei. Hol találjátok meg a hivatalos vizsgaleírásokat és a követelménylistát?

hirdetés
hirdetés

Hallgatni arra...
aki azt mondja, az érettségin "simán" át lehet menni, tanulás nélkül is

Igaza van. Vannak olyan iskolák, ahol a kettest meg lehet szerezni tanulás nélkül is. Csakhogy ez semmire nem elég, ha egyetemen-főiskolán szeretnétek továbbtanulni.

Az utolsó percig halogatni...
a tanulást matekból/töriből/magyarból/angolból/fizikából

Vagy bármilyen más "mumustantárgyból". Egyszerűen nehéz belekezdeni a tanulásba, ha nem szeretitek az adott tantárgyat. Pedig muszáj, különben sok pontot veszíthettek, ráadásul azzal lesztek elfoglalva a következő hetekben, hogy kiverjétek a fejetekből a közeledő töri/magyar/matekérettségit.

Hónapokig görcsölni...
a felvételi miatt

Fontos dolog ez - nem véletlenül írunk nektek annyi cikket a felvételiről -, de annyit nem ér, hogy minden este gyomorgörccsel feküdjetek le aludni. Nincs semmi veszve, ha idén nem kerültök be a kiválasztott szakra. Majd jövőre sikerül.

Kihagyni...
az utolsó nagy bulikat

Buli lesz bőven ezután is (sőt), de a teljes középiskolai osztállyal, évfolyammal valószínűleg most bulizhattok utoljára (leszámítva az osztálytalálkozókat, de az már nem lesz ugyanolyan). Jó tanács: használjátok ki.

Ezeken a képeken röhög az internet: 5 mém, amely minden végzősre igaz

A középiskola utolsó éve időnként a mémgyárosokat is megihleti. Ismerős, ugye? A mondat, amellyel az összes végzőst ki lehetne kergetni a világból. Amikor már csak egy témazáró/egy érettségi vizsga/egy nyelvvizsga választott el a középiskola végétől... és sikerült. Ami a középiskola utolsó évében egyértelműnek tűnik? Az néhány hónappal később már nem is lesz annyira tuti terv.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X