Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Magyarország még mindig le van maradva Európától informatikában

A 28 vizsgált Európai országból 21. helyen végeztünk.

 

Forrás: Pixabay / geralt / hvg.hu
hirdetés
hirdetés

Az Európai Bizottság 2017-es, a digitális gazdaság és társadalmi fejlettségét mérő felmérése (DESI) szerint a magyarok valamennyit javítottak digitális készségeiken, de még mindig elmaradunk az EU átlagtól. Jelenleg a 21. helyet foglaljuk el a 28-ból.

Az internethasználük száma 72-ről 78 %-ra nőtt és a közösségi hálókon való aktivitásunk is átlag feletti. Az üzleti szektor viszont nem használja ki a digitális technológiákban rejlő potenciált. Tehát nem a lehetőség hiányzik, hanem a hozzáértés, ami nem meglepő, hiszen hiába van egyre több startupok által indított kezdeményezés, az állami oktatás még mindig a múlt században tart.

Mikor lesz a 2017-es óraátállítás és a tavaszi szünet?

Nemsokára át kell állítani az órákat, kezdődik ugyanis a nyári időszámítás, de a tavaszi szünetre sem kell már sokat várni. Tavaszi óraátállítás A 2017-es nyári időszámítás kezdete március 26-án lesz, az órákat vasárnap hajnal 2 órakor 3 órára kell előretekerni - vagyis egy órával kevesebbet alhatunk.hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X