Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A kiscsoportos oktatásé a jövő

Az alternatív oktatási rendszerek és a tanulócsoportok már vidéken is előretörtek.

Forrás: 24.hu, Fülöp Dániel Mátyás

Ahogy romlik a magyar oktatás minősége, nyugaton pedig egyre sikeresebbek az alternatív módszerek, itthon is elkezdték új típusú iskolákba menekíteni gyerekeiket a szülők. A 24.hu a Malom-Alom nevű pócsmegyeri tanulócsoportban járt.

hirdetés
hirdetés

A tanulócsoportos oktatás lényege, hogy a magántanuló diákokat a szülők együtt, szakértők segítségével tanítják. Persze félévente ugyanúgy osztályozóvizsgák kell tenniük, de így a pedagógiai módszerekben nagyobb a szabadság. A gyerekek a számukra legmegfelelőbb úton juthatnak el az elvárt szintre.

A kutatók varázsolhatják vissza Kínába a Google-t

A kutatóknak szánt Google Scholar segítségével törheti át az óriáscég a digitális kínai nagy falat. A Google hét éve kényszerült elhagyni kínát. Bár az ország gazdaságilag már meglehetősen liberális. és vezetői már gyakran ki is mondják, hogy kapitalistább modell felé tartanak, kulturálisan azért még igen távol állnak tőle.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X