Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Jól megbüntethetnek, ha erre nem figyelsz a buszon

Minden részletre figyelni kell, mert nem minden ellenőr lesz elnéző.

A 444-en jelent meg egy 15 éves gimis története, aki nem írta rá diákbérletére a szükséges adatokat, ezért 10 ezer forint bírságot kell fizetnie.

hirdetés
hirdetés

Dani szerint a kitöltetlen bérletet egy másik ellenőr azon a héten egyszer már simán elfogadta, a következő azonban félrehívta, felírta az adatait, majd egy csekket adott át neki.

A helyi bérletekre csak a diákigazolvány számát, a helyközi járatokra akár a nevet és a címet is kötelező feltüntetni, enélkül a szabályok szerint érvénytelen a papír. Erre azért van szükség, hogy tényleg csak egy személy használhassa a bérletet.

A budapestieknek könnyebb dolga van, az automatáknál mindig meg kell adni az igazolvány számát, bár mi még az életben nem találkoztunk volna ellenőrrel, aki megnézte volna, hogy tényleg az adott okmány száma szerepel-e a bérleten.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X