Itt a 2018-as középiskolai rangsor: ez az öt legjobb egyházi iskola

1

Az ország egyházi iskolái közül a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium, valamint a budapesti Piarista Gimnázium vezeti a HVG 2018-as középiskolai rangsorát.

Forrás: pixabay

A HVG 2018-as rangsorának legjobb eredményt elérő egyházi iskolája a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, amely az összesített rangsorban az ötödik helyen áll, a második az egyházi iskolák rangsorában a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium lett megelőzve a harmadik, Piarista Gimnáziumot.

hirdetés
hirdetés
Rang (fővárosi gimnáziumok) Intézmény
1. Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
2. Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium
3. Piarista Gimnázium (Budapest)
4. Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (Budapest)
5. Baár-Madas Református Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Diákotthon (Budapest)

Milyen szempontok alapján áll össze a rangsor?

"Tudatában vagyunk annak, hogy a jó iskola számos jellemzője nem jeleníthető meg sorba rendezhető értékekkel. Célunk az, hogy a sorrendképző mutatók az iskolák többségére alkalmazhatók, azonos elven kialakíthatók és jellemzőek legyenek" - olvasható a kiadványban.

Itt a HVG 2018-as középiskolai rangsora: a száz legjobb gimnázium

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium, valamint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium vezeti a HVG 2018-as középiskolai rangsorát. Ezen a héten jelenik meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

A HVG 2018-as középiskolai rangsorának összeállítói ezért figyelembe vették a 10. évfolyamosok kötelező és egységes, 2016-os országos kompetenciamérésének eredményeit, a 2016-os tavaszi, közép- és emelt szintű érettségi eredményeit magyar nyelvből és irodalomból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint a középiskolákból a hazai felsőoktatásba 2016-ban felvételt nyert diákok felvételi pontszámának átlagát.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolai nyelvoktatásról, beiskolázási költségekről, kollégiumokról, érettségihez szükséges közösségi szolgálatról, az iskolák internetes jelenlétéről, szakgimnáziumokról. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt.

hirdetés

Hozzászólások (1)

Ehhez szeretnék egy kisebb kommentárt fűzni. (Bonyolult lesz.) Szerintem a legjobb egyházi középiskola az Ózdi Széchenyi István Katolikus Szakközépiskola, mert abban a régióban, amelyben az ózdi és Ózd környéki középiskolások élnek, mindenben (!) - a pedagógusi elhivatottságtól a tanulók jövőkép-deficitjétől, a szülők kitartásán és gyermekük előmenetelének erejükön felüli megsegítésén keresztül - a legjobbak az országban. Ezt a hozzáadott értéket is számítani kellene valahol. Ha ez nem történik meg, akkor álságos módon szegregátumokat hozunk létre.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X