Zseniális matekteszt: most kiderül, mennyire tudtok fejben számolni

Ki ne tudna válaszolni arra a kérdésre, mennyi 7 x 11 - 12? Vagy hogy 115 x 22? A következő teszt egy-két kérdésénél mégis alaposan át kell gondolnotok a választ.

Forrás: pixabay

A BuzzFeeden találtunk rá erre az egyszerűnek tűnő, de valójában elég trükkös matektesztre, amellyel kipróbálhatjátok, tudtok-e még fejben számolni.

hirdetés
hirdetés

Mert lássuk be: mióta a telefonunkon van számológép (márpedig régóta van), semmi nem kényszerít arra minket, hogy fejben adjuk össze a heti nagybevásárlás közben a kosárba pakolt termékek árát, vagy hogy kiszámoljuk, mennyivel olcsóbban vehetünk meg egy 30 százalékkal leárazott cipőt vagy ruhaneműt.

Tegyétek félre a papírt, a ceruzát és persze a számológépet, és próbáljátok meg fejben elvégezni a következő műveleteket. Az első rossz válasznál leáll a teszt, és kiírja az eredményeteket - az amerikai rendszernek megfelelően az A az ötös, a B a négyes, a C a hármas, a D a kettes, az F az egyes.

Itt próbálhatjátok ki a tesztet:

Can You Make It Through This Basic Math Test?

There are 20 questions, but as soon as you get one wrong, you LOSE.

Itt még több tesztet találhattok.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X