Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Aljas és etikátlan" - nekiment az iskolai politizálásnak a Független Diákparlament

Jogszabályban kellene tiltani, hogy oktatási intézményeken keresztül kis- és fiatalkorúakat arra kényszerítsenek, hogy politikai tartalmú rendezvényeken részt vegyenek - ezt kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Független Diákparlament.

Forrás: Pixabay

"Megdöbbenve értesülünk újra és újra a hazai politika azon gátlástalanságáról, legutóbb a nagykanizsai gimnáziumban történt esetről, hogy kis- és fiatalkorúakat oktatási intézményükön kereszül, hierarchikusan alárendelt helyzetükkel visszaélve politikai rendezvényeken használnak díszletként" - így reagált közleményben a Független Diákparlament arra, hogy Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a Fidesz Zala megyei képviselője ellátogatott a nagykanizsai Mező Ferenc Gimnáziumba, hogy aktuális vidékfejlesztési kérdésekről beszélgessen végzős hallgatókkal.

hirdetés
hirdetés

A Független Diákparlament hozzáteszi: az oktatási kormányzatnak eljuttatott javaslatcsomagjukban idén és tavaly is kérték, hogy legyen végre jogszabály, amely rendezi ezt a kérdést. A szervezet szerint tiltani kellene, hogy kis- és fiatalkorúakat "arra kényszerítsenek, hogy politikai tartalmú rendezvényeken vegyenek részt".

"Aljas és etikátlan dolognak tartjuk, hogy diákokat poltikai rendezvényeken, előadásokon részvételre köteleznek, (minimum igazolatlan órát, rosszabb esetben szankcionálást is
szülne, ha kimaradnának), miközben az érdemi közéleti diskurzust azzal próbálják kiszorítani az iskolákból, hogy “itt nem lehet politizálni” - írják.

Milliárdosok és politikusok iskolái: itt tanult Trump, Putyin és Merkel

Hol tanultak a világ legnagyobb hatalmú országainak vezetői? Minden vezető politikus jogász vagy közgazdász, ahogy Magyarországon? Angela Merkel Németország kancellárja a Lipcsei Egyetemen végzett fizika szakon, majd több mint egy évtizedig, 1990-ig maradt a tudományos pályán. Közben 1986-ban befejezte doktori disszertációját, így a természettudományok doktora lett.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X