Több mint fél éve várnak a bérükre szegedi tanárok, többmilliós a tartozás

Húszmillió forinttal tartozik egykori tanárainak a Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola, országos a botrány.

Forrás: tg

A Hír TV szerint a Szinergia már tavasszal is csúszott a számlák kifizetésével, ez országszerte körülbelül száz tanár érint, akiknek összesen húszmillió forinttal tartoznak.

hirdetés
hirdetés

„Jelenleg is van olyan kolléga, akinek a márciusi számlája sincs kifizetve, többeknek az áprilisi, májusi, illetve a vizsgáztatási díjak nincsenek. Szegedi viszonylatban ez körülbelül huszonöt főt érint, és ez öt és fél millió forint körül van, viszont országos a probléma, miskolci, pécsi és budapesti tagintézményekben sincsenek a kollégák kifizetve. Egyetlenegy tagintézmény működik Budapesten” – nyilatkozta Juhász Ildikó, az iskola egyik tanára.

A magániskola elismerte fizetésképtelenségét, a normatív támogatások átutalását várja az államtól, hogy a tanárok megkaphassák elmaradt fizetésüket.

„A tanárok problémáját úgy tudjuk megoldani, hogy ha ezt az állami hozzájárulást megkapjuk. Az állami hozzájárulás jogosan jár az iskolának, hiszen 2016-ban és 2017-ben teljesen szabályosan működött” – jelentette ki Mogyorósi Ferencné igazgató.

Milliókkal tartoznak a tanároknak, az igazgató szerint nem kapták meg az állami támogatást

Bár a szükséges feltételeket teljesítette, nem kapta meg a 2016/2017-es tanévben ellátott köznevelési feladathoz kapcsolódó állami hozzájárulást a Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola, emiatt alakultak ki tartozásai - tájékoztatta Mogyorósi Ferencné igazgató csütörtökön az MTI-t. A szakember közleményében Szabó Bálint sajtótájékoztatójára reagált, amelyen elhangzott, hogy több mint 5,2 millió forint bérrel, vizsgáztatói és oktatói díjjal tartozik 25 szegedi tanárnak az országos hálózatot működtető iskola.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X