A Klebelsberg Központ nem aggódik, sőt szerintük egyre népszerűbb a tanári pálya

Kétezerrel több főállású pedagógussal kezdődött a tanév a tankerületi központok fenntartásában lévő intézményekben – közölte a Magyar Időkkel a Klebelsberg Központ, amely szerint egyre népszerűbb a tanári pálya.

Forrás: MTI / Marjai János

Nemhogy csökkent volna a tanárok száma az előző tanévhez képest, hanem éppen hogy növekedett a Klebelsberg Központ adatai szerint - írja a Magyar Idők

hirdetés
hirdetés

A Klebelsberg Központ szerint a tankerületi központok fenntartásában lévő intézményekben foglalkoztatott főállású pedagógusok száma 88 652, az óraadó tanároké 4756 volt tavaly, míg ebben a tanévben a főállású pedagógusok száma 90 548, az óraadó tanároké pedig 4624 fő lett.

Igaz, korábban a központ elnökhelyettese elismerte, hogy létezik tanárhiány, Hajnal Gabriella azt mondta, "előfordulhat, hogy a kistelepüléseken nagyobb mértékű".

Beismerte a Klik: tényleg tanárhiány van az iskolákban

A kistelepüléseken előfordulhat, hogy nagyobb a tanárhiány - mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsoráan. Ez a helyzet Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint azért állhat elő, mert a kistelepüléseken 40 fős iskolákat is fenntartanak, ahol nincs szükség például főállású fizikatanárra vagy matematikatanárra, ezért egy másik iskolából átirányítanak egyet.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X