Egyre népszerűbbek az iskolai témahetek az államtitkár szerint

A 2014-ben a magyar köznevelésben innovációnak számító témahetek népszerűsége minden évben növekszik - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

Forrás: pixabay

Elmondása szerint a témahetek "kilépnek a megszokott iskolai környezetből" és modern pedagógiai módszerekkel segítik a diákok pénzügyi, digitális és környezetvédelmi ismereteinek bővülését. A köznevelés megújításának részeként az idei tanévben is folytatódik a nagy sikerű sorozat, amelynek keretében ismét lesz pénz7, digitális témahét és fenntarthatósági témahét is - ismertette az államtitkár.

hirdetés
hirdetés

Kifejtette: a pénzügyi és vállalkozói témahéten szakemberek a pénzügyi alapismereteket adnak át, a digitális témahét fő üzenete a médiatudatosság és a biztonságos internethasználat növelése, a fenntarthatósági témahéten pedig a fogyasztói tudatosságot és a környezetvédelem fontosságát állítják a középpontba. A programok összeállításának célja, hogy a hagyományos oktatási formákon túl, élményszerű, gyakorlati tudást kapjanak a diákok. 

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a fenntarthatósági témahét 2018. április 23-27. közötti programja ezen a héten lesz nyilvános és a napokban kerül fel a rendezvény internetes oldalára, október 16-án pedig elindul a regisztráció a pénzügyi és vállalkozói témahétre. Az iskolák a 2018. március 5-9. között tartandó eseményre december 1-jéig regisztrálhatnak.

Idén tavasszal több mint félmillió diák látogatott el a rendezvényekre, a pénz7-en 1100 iskola több mint 160 ezer diákja vett részt, a digitális témahétre pedig 1019 iskolából 129 ezren látogattak el. Tavasszal a legnépszerűbb a fenntarthatósági témahét volt, ahol több mint 1900 iskolából 350 ezer diák volt jelen.

Hivatalos: ilyen lesz a 2017/2018-as tanév, itt vannak a legfontosabb dátumok

Megjelent a 2017/2018-as tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben, vagyis már hivatalos, mikor kezdődik a tanév, mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet, és mikor tartják az érettségi vizsgákat. 180 tanítási nap vár a diákokra A 2017/2018-as tanév első tanítási napja 2017. szeptember 1.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X