Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mínusz tizenöt fokban raktak ki az utcára egy kollégistát

Az utcára dobott lányt az iskolája igazgatója fogadta be az utcáról.

Mínusz tizenöt fokban tettek ki az utcára egy diákot a székelyudvarhelyi református diákotthonból - írja a Székelyhon.

A tizenhat éves lányt azért büntették ilyen kegyetlenül, mert megszegte az intézmény szabályzatát, mikor nem vett részt egy decemberi eseményen.

hirdetés
hirdetés

A lány annak ellenére megkapta az igazgatótól a kínzással felérő büntetést, hogy orvosi igazolással bizonyította, hogy a kötelező rendezvény idején komoly láza volt.

A lány egy művészeti iskolába jár, ennek az intézménynek a vezetője próbálta megakadályozni a kilakoltatást, a rendőrség azonban nem tudott mit tenni. Végül az iskola vezetője saját lakásán szállásolta el a lányt.

A diák szülei szerint a kollégium igazgatója visszaélt a hatalmával. Dobai László, a diákotthon vezetője a kilakoltatott lány szerint egyszer azt mondta a diákoknak, „egy nő két okból sikít: ha bajban van, vagy ha szeretné, hogy meghágják”. Az otthon vezetője ezt nem tagadta, de ő úgy emlékszik, csak idézett egy régi könyvből.

A kollégium vezetője szerint jogszerűen jártak el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X