Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kár felháborodni a szexről szóló gyerekvers miatt

Másodikosoknak szánt tankkönyvrészletként osztották meg a közösségi oldalakon a verset.

A közösségi kamuhír termelőszövetkezeteknek köszönhetően köszönhetően villámgyorsan járta be a Facebookot az alábbi vers, amit egy másodikos gyerekeknek szánt tankönyv részeként osztottak meg.

hirdetés
hirdetés

Ahogy az várható volt, többen rögtön felháborodtak, hogy iskolában ilyen korán ilyesmit taníthatnak a gyerekeknek, azonban a kétkedőknek volt igazuk.

A vers azonban eredetileg Laik Eszter Abszurd bravúr celeb című kötetében jelent meg, amit 9-12 korosztálynak szánt 100 gyakori idegen szó elmagyarázására.

Helyette inkább mutatunk egy állami földrajzkönyvet, amin egyesek okkal háborodhattak fel:

Botrányos feladat került egy nyolcadikos földrajztankönyvbe

Ki a kövér disznó és ki a deviáns kismalac? Egy politikailag sajátos, német- és unióellenes karikatúrát szerkesztettek feladatként egy nyolcadikosoknak szóló földrajz tankönyvbe szúrta ki a huppa.hu . Bár a tankönyvet nem nevezték meg, végüls kiderült, hogy az állami kísérleti 8. osztályos földrajztankönyvről van szó (lásd a Frissítést).

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés