Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Milliókra perelte egy család a Kliket

7

A szülők szerint nem kapott megfelelő oktatást autista fiúk, ezért a Kliket is beperelték.

Forrás: pixabay.com

A vád szerint három évig nem kapott megfelelő oktatást egy Győr-Moson-Sopron megyei kisfiú, holott szülei több szervnek is jelezték, hogy a gyerek autista.

hirdetés
hirdetés

A család most perre vitte az ügyet, és 5 millió forint kártérítést követel a Kliktől és több más intézménytől.

Kapcsolódó cikkek

Mi történik egy iskolával, ha kikerül a Klik alól?

Ide menekülnek a Kliktől az intézmények

„2011 szeptembere és 2014 szeptembere között a fiam rengeteg jogsérelmet szenvedett el, ezek által mi is. Rengeteg megaláztatáson vagyunk túl, és gyakorlatilag mivel egy Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondott jogsértésekre hivatkozva van egy határozatunk, ami 2014 augusztus végén, szeptember elején – pontosan nem tudom a dátumot – jogerőre emelkedett, és gyakorlatilag próbálunk a fiam igazáért is kiállni” – mondta el az apa a Hír Tv-nek.

Az alperesek szerint ők mindent megtettek a fiú megfelelő oktatásáért. A védőjük szerint nem sérültek se a gyerek, sem pedig a szülők jogai, így kártérítést sem hajlandók fizetni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (7) , melyek közül a legfrissebbek:

De Rakovszky István

Az én legkisebb fiam sem érte el a ponthatárt, mert nyitott szájpadlással született. De mível nem otthon élek, nem ugrabugrálok,hogy a kormány a felelős ezért!
Sajnos ez egy nagyon csúnya úszító, hergelő hangulat, hogy ha rossz egy tanár (itt is van ilyen) akkor azért a KLIK vagy a kormány felelős, ha pedig kidobják akkor meg az rossz.

Tapa Pál

noncsi 38 Ha kevésbé frekventált gimnáziumokba is jelentkeztetek, biztos, hogy felveszik valamelyikbe.

Tass Gyula

Orsós viktor évente 200 milliárdot nemLOP KI az oktatásból.A KLIKK ennek a végrehajtó szerve szerintem

Sándor Kárai

A KLIKK azért lett létre hozva, hogy egy csomó semmire való FIDESZ-hez közel álló emberkének, rokonnak jól fizető állása legyen. Hozzáértés másodlagos már ha szempont egyáltalán. Igy müködött ez a szoc. rendszerben is.

attila6666

Biztos én gondolom rosszul,de manapság minden gyereket ha valamit nem tud elviszik valamilyen agyturkászhoz aki megállapítja,hogy hiperaktív,diszgráfiás stb stb ezáltal felmentést kap abból a tantárgyból ami nem megy neki.Régen simán azt mondták,hogy ez a tantárgy nem megy neki.Miért is kéne mindenkinek gimnáziumba menni?Szükség van szakmunkásokra is.

tuddki60

Szavazzatok a fideszre és azonnal kinyalják még a seggit
is a gyereknek. Csak igazold,hogy rá szavaztál !
Gusztustalanok mert a KLIKK végül is azért lett létre
hozva,hogy az oktatásban a XXI-ik századi színvonalat
teremtse meg és mindenféle gyermekkel az iskola magas
színvonalon foglalkozzon!!

noncsi38

Hasonló cipőben járok.Fiam nyolcadik osztályos tanuló ,van egy stressz miatt kialakult számolászavara ami miatt matematikából felmentést kapott.Jeles tanuló mégsem veszik fel egyetlenegy Budapesti gimnáziumba.Felháborítónak tartom.Sajnos lépni nem tudunk ,mert nyiltan írásban egyi iskola sem utasítja el,csak ,hogy nem érte el a ponthatárt.49 pontos magyart 20 pontos matekot írt.4,8-as átlaggal,nagyon jó szóbelivel.Hol van itt az igazság????,

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X