Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az LMP azért gyűjt aláírásokat, hogy visszakapják a települések az iskoláikat

Az LMP aláírásgyűjtésbe kezd a megyei jogú városokban annak érdekében, hogy a települések visszakaphassák oktatási intézményeiket, abban a tizenkét megyei jogú városban pedig, ahol a párt képviselettel rendelkezik, határozati javaslatot is benyújtanak ennek érdekében.

Forrás: pixabay.com

Ikotity István országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a párt a 2010 előtti szélsőségesen liberális, és az azt követő szélsőségesen centralizált rendszer helyett köztes megoldást tart megfelelőnek.

hirdetés
hirdetés

A politikus azt szorgalmazta, hogy ahol az önkormányzatok képesek és szeretnék maguk fenntartani az iskolákat, ott ezt megfelelő állami finanszírozás mellett tegyék lehetővé számukra.

Fontosnak ítélte, hogy az igazgatóválasztás, vagy a tankönyvek és módszerek kijelölése is helyi ügy legyen.

Az igazgatók egyelőre nem tudják, mi vár rájuk a Klik állítólagos átalakítása során. Reggeli cikkünkben pedig arról írtunk, nem látszik, mitől lenne hatékonyabb a Klik átalakítása plusz források nélkül.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X