Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tornatermeket és tanuszodákat építtet a kormány

3

Országszerte indulnak a tanterem, tornaterem és tanuszoda beruházások – írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Forrás: pixabay.com

Több mint 38 milliárd forintból összesen 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a következő tanév végéig a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban. Sok esetben már idén használatba vehetik a létesítményeket az iskolások.

hirdetés
hirdetés

A kormány 2014 februárjában döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programról, melynek eredményeként hiánypótló beruházások valósulnak meg jellemzően járásközpontokban. A program végrehajtását 2015. április 1-jétől vette át a fejlesztési tárca.

Kapcsolódó cikkek

Minden nap kötelező a tesi, de hol?

Évekig hiány lehet még tornatermekből

A tornaterem is megsérült, 8 hónapja semmi sem változik

A beruházások elsődleges célja a demográfiai változások okozta tanteremhiányok kezelése, a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás infrastrukturális feltételeinek biztosítása az iskolások számára. 78 projektből álló, összesen 38,7 milliárd forint értékű beruházás-sorozat teljes egészében központi költségvetési forrásból megy végbe. A minisztérium kezdeményezésére az önkormányzatoknak nem kell önrészt fizetniük a projektek megvalósításához.

A program első ütemében szereplő 24 tanterem közül 10-et már átadtak (Csanádpalota, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Győrújbarát, Nagykovácsi, Petőfiszállás, Sződ, Telki és Vácduka). A program részeként Budakeszin, Dunakeszin, Fertődön, Geszten és Izsákon komplett iskolák épülnek meg.

25 településen a helyi igényekhez igazodva új tornatermek létesülnek. A tanuszodáknál a kivitelezők kiválasztására irányuló 18 közbeszerzési eljárás hamarosan lezárul, 6 esetben az eljárás dokumentációja előkészítés alatt áll.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Kiss Tiborné Katika

Vannak, akik szívesen tanulnának jógát,, taj-csit, ezeknek alig van hely és költség igénye.

aqwarell

Talán előbb kellett volna gondolkodni... :/

Tass Gyula

A zsidók szent írásának a TALMUD-nak Baba Kamma 113a számú állásfoglalása : A zsidók hazudhatnak nem-zsidóknak. Hazudhatnak ("csalhatnak") hogy egy gójt rászedjenek.Nos tudjuk,hogy Orbánviktor igérete,akár"a jövőben" " nemsokára" "ha megválasztanak" mit ér .

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X