Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egyre több beadványt kap az alapjogi biztos, az oktatás kiemelt helyen

Két év alatt a megkétszereződött az ombudsmanhoz érkező panaszok száma: 2014-ben havonta átlagosan 460 beadványt kapott a biztos hivatala, idén viszont már havi ezret.

Forrás: MTI / Soós Lajos

Székely László hivatala által közölt adatok alapján arról ír a Magyar Idők, hogy tavaly a legtöbbször - 354 alkalommal - közérdekű beadvány került terítékre, második helyen a jogszabályok véleményezése körüli problémák voltak, ezután a munkajogi viták, a közfoglalkoztatás és a szakszervezetek ténykedése miatt előterjesztett kérelmek csoportja szerepelt - utóbbi részben fedi az oktatási témakört is.

hirdetés
hirdetés

Az élmezőnyben kaptak helyet - az ügyek több mint öt százalékát adva - a büntető igazságszolgáltatás elleni beadványok, de szintén újdonság az idegenrendészeti téma előretörése: a menekültkérdés a lista hetedik helyére ugrott fel, eggyel megelőzve az oktatásügy témakörét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X