Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tanárokat félemlítenek meg a tankerületek a tüntetés előtt?

A Kettős Mércének több pedagógus úgy nyilatkozott, hogy a tankerület különösen érdeklődik a jövő héten tiltakozó tanárok iránt.

Forrás: Facebook / Párbeszéd Magyarországért

Palkovics László oktatási államtitkár a hét során az ATV-ben kijelentette, hogy egyetlen pedagógust sem ér majd retorzió, aki részt vesz a március 30-ra szervezett polgári engedetlenségben és nem tart órát 8 és 9 óra között. Galló Istvánné, a PSZ elnöke is emlékeztetett, hogy szakszervezetként nem buzdíthatják szabálysértésre a pedagógusokat, de támogatják a Tanítanék Mozgalom kezdeményezését, ezért vonták vissza javaslatukat a délután 4-re időzített tiltakozásról, hogy ne osszák meg a pedagógusokat.

hirdetés
hirdetés

A Kettős Mércének azonban több pedagógus is arról számolt be, hogy a tankerületük fokozott érdeklődéssel követi majd, hogy melyik iskolában melyik pedagógus tiltakozik majd.

Tanár vagyok, de nem merem a nevemet adni, azért írok ide. A 30-i polgári elégedetlenségben akartam részt venni. Írásban kellene beadnom a részvételi szándékomat, a tankerületi igazgató így kéri. Számfejtésnél nem kap órabért az ember. Nincs is ezzel gond. De ki mer így elégedetlenkedni? Hát mit tehet az ember?

- közölte a portál az egyik levelet.

A tankerületi igazgató a szokásos hétfői igazgatói értekezleten jelezte az intézményvezetők felé, hogy aki 30-án 8 és 9 között nem „akar" dolgozni, annak reggel írásban kell leadnia ezt a szándékát az intézményvezető felé, aki az un. „bérelszámolás" miatt továbbítani fogja. Arra az órára ugyanis nem adnak bért. Úgy gondolom, ennek teljesen más áll a hátterében. Megfélemlítésnek nevezném, vagy finom lebeszélésnek. Rákényszerítenek arra bennünket, hogy más formában (nem tanítok azon az órán) „sztrájkoljunk".

- folytatódik az írás. A portál azonban más forrásból úgy értesült, hogy volt olyan iskolaigazgató, aki egyszerűen jogellenesnek nevezte a márciusi tiltakozást, ezért kifejezte, hogy "nem járulok hozzá". Előfordult olyan is a portál szerint, hogy a tankerület egyenesen megkeresett egy iskolát, az iránt érdeklődve, hogy milyen a jövő szerdai tiltakozás támogatottsága.

A portál olyan vidéki iskoláról is értesült, ahol az igazgató a jogkörével élve inkább rendkívüli tanítási szünetet rendelt el, így a pedagógusok kénytelenek buszt bérelni, hogy elutazzanak a legközelebbi, szerdán nyitva tartó iskolához.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X