A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség levelet írt Orbánnak az oktatás helyzete miatt

Sharan Burrow szerint a kormány elutasító magatartása a hiba receptje.

Forrás: Stiller Ákos

A Magyar Szakszervezeti Szövetség tájékoztatta a nemzetközi szövetséget a magyar oktatás állapotáról, valamint a közelmúltban kialakult tüntetési hullámról. Elmondták azt is, hogy az összes magyar szakszervezeti szövetségekkel együtt támogatják, hogy az oktatásnak megfelelő finanszírozást kell kapnia.

hirdetés
hirdetés

A kormány oktatási rendszert központosító, és egyéb intézkedései általános zavarokhoz, az iskolák alapvető ellátásának hiányához vezettek, túlterhelve a pedagógusokat és a diákokat.

- írják közleményükben. Hozzátették, hogy a sztrákktörvény miatt "érdemben meg van tagadva a sztrájk joga" a tanároktól, eközben fokozatosan nő a március 30-ra megszervezett tiltakozás támogatottsága - ezt csak polgári engedetlenség formájában tudják megtartani. A MASZSZ szerint országszerte erősödik a szakszervezeti tisztségviselők megfélemlítése, a munkáltatók részéről nő a szakszervezet ellenes fellépés.

A tájékoztatás követően levelet írt Orbán Viktornak a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) főtitkára, Sharan Burrow:

A kormány elutasító magatartása, hogy együttműködjön a pedagógusokkal és a szociális párbeszéd megtagadása egyértelműen a hiba receptje. Az oktatási szektor hatalmas problémái egy mélyebb, rossz társadalmi közérzet tünetei, az egész ország munkavállalóit érintve. A munkavállalói, és más polgári szabadságjogok korlátozása helyett a kormánynak irányt kellene váltania és nyílt, konstruktív párbeszédet kezdenie.

Kapcsolódó cikkeink

Erődemonstráció: A legnagyobb szakszervezetek is beálltak a tanárok mögé
A PSZ előkészíti a sztrájkot: már mérik, hányan vennének részt benne
(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X