Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rétvári leveléből is kiderül, hogy alig változik valami a Klik után

Már korábban is tudni lehetett, hogy mindenképp átalakítja majd a kormány a fenntartói rendszert, Szabó Tímea képviselő ezért arról érdeklődött, hogy mi jöhet a Klik után. Rétvári Bence levele szerint kevés dolog változhat, pedig kedden maga járta végig a magyar sajtót a Klik megszüntetéséről.

Forrás: hvg.hu

Pont kedden járt le Szabó Tímea (PM) képviselő írásbeli kérdéseire adandó válasz határideje, melyre Rétvári Bence válaszolt. A képviselő arra volt kíváncsi (miután több mint két hete lehet tudni, hogy átalakul a fenntartói rendszer), hogy milyen intézmény követheti a Kliket és miként működhet majd.

hirdetés
hirdetés

Pont azon a napon reggel az Emmi parlamenti államtitkára kürtölte tele a sajtót a Klik megszüntetéséről. A képviselőnek kedden délután válaszolt Rétvári, melyben úgy fogalmaz, hogy

az állami intézményfenntartás a záloga annak, hogy minden diák... hozzáférjen a minőségi oktatási szolgáltatásokhoz.

A levél többi részében kifejti, hogy a Köznevelési kerekasztal javaslatait is felhasználva gyorsítani fognak a döntéshozatalon. A lényeg azonban nem változik, hogy továbbra is marad az állami fenntartás, kedd óta tudhatjuk, hogy sokkal inkább több kisebb Klik lesz a tankerületekben (vagy regionális szinten).

A teljes választ itt olvashatod el.

Rétvári Bence keddi bejelentéséről és a Köznevelési kerekasztal kapcsolatáról itt írtunk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X