Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Aláírásokat gyűjtenek a szülők, nem akarják az egyháznak adni az óvodát

Aláírásokat gyűjtenek Kiskunhalason a szülők, akik az ellen tiltakoznak, hogy az önkormányzat átadja a Csipkeházi Óvodát a katolikus egyháznak. Az érintett 65 családból már 63-an írtak alá az ívet.

Forrás: shutterstock

Korábban már írtunk arról, hogy az egyház megkereste az önkormányzatot azzal, hogy átvenné az intézményt. A szülők azonban attól tartanak, hogy megszűnne az óvoda mostani szabad szellemisége a váltással.

hirdetés
hirdetés

Az önkormányzat a baon.hu szerint felhatalmazta a polgármestert az egyházzal való tárgyalásra, de még semmi sem dőlt el.

Az intézmény vezetői is a váltás ellen állnak ki, a pedagógusok a közalkalmazotti státuszukat féltik, ami elveszne azzal, ha elszakadnának az önkormányzattól.

Az egyház már működtet egy óvodát a városban, ráadásul úgy tudni, anyagi gondokkal sem küszködik a Csipkeovi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X