Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így juthattok ösztöndíjhoz, ha szakmát tanultok

Komoly ösztöndíjra számíthatnak azok, akik a hiányszakmák közül választanak továbbtanulás esetén. Megmutatjuk, milyen feltételeknek kell eleget tenni az ösztöndíjhoz.

Forrás: hvg.hu

A szakiskolai tanulmányi ösztöndíj azoknak a diákoknak jár, akik nappali képzésben tanulnak, és az első szakképesítésüket szerzik meg valamelyik hiányszakmában.

hirdetés
hirdetés

Az ösztöndíjat akkor kaphatjátok meg, ha az előző félévben legalább 2,51 volt az átlagotok. Nem jár a támogatás, ha évet ismételtek, ha az igazolatlan óráitok száma a tanévben meghaladta a 10-et, illetve fegyelmi büntetés esetén.

Az idei legjobbnak ítélt szakképzési programokról itt írtunk.

Az ösztöndíj összegét félévente határozzák meg: az első félévben mindenki havonta 10 ezer forintot kap, utána a tanulmányi eredménytől függ a támogatás mértéke, de akár havi 30 ezer forint is lehet.

A hiányszakmákat megyénként és központilag határozzák meg. A jelenleg aktuális részletes listát a Magyar Közlönyben érhetitek el, a táblázat a századik oldalon található.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X