Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egyest és fenyegetést kapott, mert őszinte volt: újabb durva eset egy erkölcstanórán

11

Nagyon úgy tűnik, hogy nem egyedi gyakorlat, hogy erkölcstanórán a gyerekek véleményeit osztályozzák – és hát többen ezen a rostán nem jutnak át.

Forrás: Shutterstock

Egy szülő fordult az Eduline-hoz azzal, hogy hatodik osztályos lánya már kétszer is „rossz” véleményt fogalmazott meg egyes ünnepekkel kapcsolatban budapesti iskolájában. A szülő azt kérte, az iskola neve ne jelenjen meg.

hirdetés
hirdetés

A tanuló tavaly március 15-én és október 23-án is őszintén írta le, hogy számára semmi különöset nem jelent a két ünnep. Erre nem csak egyest kapott a kislány, de az ellenőrzőjébe is beírtak, az októberi eset után pedig még az igazgató is behívatta a szülőt emiatt.

Az intézmény vezetője az anya elmondása szerint megfenyegette, hogy lánya átkerül a „kisegítő”, azaz az eltérő tantervű osztályba.

Az anya ezért idén már jól felkészítette lányát, aki így ötöst és külön dicséretet is kapott a munkájára. Ahogy fogalmazott, „lehet, hogy birkát neveltem a lányomból”, de fontos volt a továbbtanulás szempontjából a jó jegy.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a Történelemtanárok Egylete oldalán feltűnt egy dühös szűlői levél, miután egy kislány túl őszinte válaszáért egyest kapott erkölcstanból, sok társa pedig kettest, hármast.

hirdetés
hirdetés
hirdetés