Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Pakisztánban is diákok szenvedtek szörnyű balesetet

Sárlavina temetett maga alá nyolc tizenéves diákot Pakisztán északi részén, ahol napok óta heves esőzések vannak - közölték vasárnap tisztségviselők.

A helyi katasztrófavédelmi hivatal szóvivője, Latifur Rehman elmondta, hogy a szerencsétlenség szombaton történt az afgán határ közelében lévő Szuszam faluban.

hirdetés
hirdetés

Az áldozatok 14 és 18 év közötti iskolások, akik éppen hazafelé tartottak egy vizsga után. Észak-Pakisztánban és az ázsiai ország más térségeiben is egy hete tartanak az esőzések, amelyek már 79 halálos áldozatot követeltek és legalább 100 embernek okoztak sérüléseket.

Tegnap Spanyolországban egy busz borult fel, egy magyar egyetemista is volt rajta.

Országszerte több mint 200 ház rongálódott meg részlegesen vagy teljesen a rendkívüli időjárás miatt. Rehman közölte, hogy a helyi vezetés a hadsereggel, rendőrséggel és félkatonai erőkkel közösen igyekszik megtalálni a diákokat, akik gyaníthatóan mind meghaltak.

Eddig kettejük holttestét tudták csak kiemelni a sártengerből, a folyamatos esőzés ugyanis igencsak megnehezíti a mentési munkálatokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X