Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Üzent a kormánynak a PSZ, megszakadhatnak a tárgyalások

Bár Lázár János tegnap még sikerként értékelte a Pedagógusok Szakszervezetével folytatott szerdai tárgyalást, a PSZ ma közleményben írta, hogy egyes kormánytagok kijelentései miatt megszakadhat a párbeszéd.

„A Pedagógusok Szakszervezetének meggyőződése, nem szolgálja az ország, a köznevelés érdekét az a kormányzati magatartás, amelyik a „belügyekbe történő beavatkozásként” értékeli a köznevelés szereplői részéről érkező észrevételeket, javaslatokat” – írja közleményében a PSZ.

hirdetés
hirdetés

Mint ismert, csütörtökön Lázár János azt mondta, a tiltakozó pedagógusok politikai célok miatt vonultak utcára, nem pedig szakmai követeléseik miatt. Ezután Lázár méltatta a kormány előző napi tárgyalásán elért eredményeket a PSZ-szel. Ma Palkovics László államtitkár gyakorlatilag megismételte Lázár szavait a tiltakozókról.

Egy minisztériumi főtanácsos liberálhülyézi és varangyozza Facebookján a tanárokat.

„Egyes kormánytisztviselők nyilatkozataikban folyamatosan megalázzák az egész pedagógus társadalmat. Igaz ez a megállapítás a 2016. március 15-ei demonstráción megfogalmazottak esetében is” – áll a közleményben.

A PSZ megvédi a Kossuth téren tüntetőket, hiszen - ahogy írják - ők korábban már elküldték javaslataikat a megfelelő szerveknek, akik azonban a működésüket meghatározó jogszabályokat megsértve nem reagáltak azokra.

A Pedagógusok Szakszervezete úgy ítéli meg, a kialakult helyzet miatt lehetetlenné válhat az érdemi egyeztetés – zárul a közlemény.

A PSZ egyébként tagja a Pedagógusok Sztrájkbizottságának, amelynek keretében tárgyalnak a kormánnyal. Ha ezek a tárgyalások megszakadnak, az sztrájkhoz vezethet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X