Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Szörnyű" dolgot fedeztek fel egy kínai iskolában, azonnal intézkednek

A férfias megjelenés, a férfiasság (bármit is értsenek ezalatt) aktív képviseletére hozott létre irodát a közép-kínai Vuhan város egyik általános iskolája, mert feminin viselkedést, megnyilvánulásokat fedeztek fel diákjaiknál. Ez a nap/hét/év egyik legbizarrabb híre.

Forrás: Shutterstock

Az intézmény fiú tanulóinak egy része ugyanis állítólag "kislányosan" reagál bizonyos helyzetekre, az olvasás órákon például a nő tanárokat utánozva még hangszínüket is a katedrán állóéhoz igazítják.

hirdetés
hirdetés

A tízmilliós tartományi székhely Jucaj nevű elemi iskola 104 tanítójából mindössze kéttucatnyi a férfi. A férfi tanárok különítményét a már-már kórosnak ítélt jelenség megállítására és megfordítására vetik be.

Kapcsolódó cikkek

Imádják Kínában a magyar író műveit

Lopkodta társai vacsoráját, jól kitoltak vele

Ettől olyan sikeresek a kínai diákok

Videóra vették társuk megverését a kínai diákok

Feladatuk, hogy sok tanórán kívüli program szervezése során igyekezzenek a kisfiúkat olyan testnevelő és sporttevékenységbe bevonni, amelyekkel erősítik nemi identitásukat. Az egyelőre tízfős csapat rendszeresen bekapcsolódik majd azon osztályok tanításába is, amelyek tanítói között kevés a férfi.

Kínában a tanítói szakmában többségben vannak a nők, aminek a szóban forgó oktatási intézmény szerint az a magyarázata, hogy a korosztály oktatásához megfelelő adottságok szükségesek, a kisiskolásokat nevelőknek az átlagnál nagyobb a felelősségük, ám alacsony a fizetésük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X