Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Meglepő fordulat: a kormány máris lemondott a kerekasztalról?

Feldarabolhatják a Kliket, miközben már a kormány sem bízik a kerekasztalban – erről ír a Figyelő.

Forrás: Túry Gergely

A Figyelő szakmai forrásokra hivatkozva arról ír csütörtökön megjelent számában, hogy már létezik koncepció arra, pontosan hogyan alakítanák át a Kliket.

hirdetés
hirdetés

A lap szerint megyénként 1-1 tankerület lenne, Budapesten pedig 5-6, amik valódi gazdálkodási és szervezeti jogkörökkel rendelkeznének.

A cikk a forrására hivatkozva arról is ír, hogy már a kormány sem bízik a Köznevelési Kerekasztal sikerében, sőt, KK-nak meg vannak számlálva a napjai.

Ma írtunk arról, mit ajánl a tiltakozó pedagógusoknak a kormány, ebben is szerepel a Klik decentralizációja, de nem ennyire részletesen.

A tiltakozásokat itt követhetitek nyomon.

Cikkünk megjelenése után az államtitkársá cáfolta, hogy lemondott volna  kormány a kerekasztalról, és a következő közleményt juttatta el az Eduline-hoz:

Nem tükrözik a valóságot azok a híresztelések, amelyek szerint „az oktatás jövője nem a kormány által létrehozott Köznevelési Kerekasztalon dől el, annak meg vannak számlálva a napjai.”

A Köznevelési Kerekasztal hosszú távon kívánja segíteni az oktatási rendszer átszervezését és működését. A kerekasztalnak az a célja, hogy a problémákra közös megoldás szülessen, éppen ezért a kormány minden felvetést meghallgat.

A legutóbbi, február 23-i ülésen valóban felmerült annak a lehetősége, hogy a jelenlegi 198 helyett 20 (19 megyei és egy fővárosi) tankerületet alakítsanak ki. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az ülés utáni sajtótájékoztatón jelezte: a tárcának még nincs kiérlelt álláspontja ebben az ügyben, a munkacsoportok javában dolgoznak a koncepció kialakításán. Ugyanakkor egy olyan modellt működőképesnek lát, amelyikben elválik egymástól a szakmai és a gazdasági irányítás.

 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X