Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ez történt egy iskolával, mióta nem a Klik fenntartásában van

Törtel polgármestere nemrég számolt be arról, mennyire megérte visszavenni szeptemberben a Kliktől a település általános iskoláját. A Klik tankerületi átalakítása is szóba jöhet, de Palkovics elismerte, még mindig nincs kiérlelt koncepciója a tárcának az átalakításról.

Forrás: Shutterstock

„Amikor átadtuk a Kliknek az oktatási intézményt, az épület jó állapotban volt. Azóta olyan állagromlást tapasztaltunk, amely soron kívüli felújítást igényel, de nem voltunk biztosak abban, hogy a felújítást záros határidőn belül elvégzi az intézményfenntartó központ. Azt is megállapítottuk, hogy a működésre szánt, az állam felé kifizetett összeg nem volt arányban az eddig elvégzett munkákkal, felújításokkal” – ezt mondta a szoljon.hu-nak Godó Tibor, Törtel polgármestere arról, miért vette vissza az önkormányzat a település iskoláját a Kliktől.

hirdetés
hirdetés

Az iskola szeptember elsejétől lett ismét a Cegléd melletti településé, azóta pedig a település vezetője szerint megszűntek a tartozások, újra időben fizetik a villanyt és a gázt.

A napokban írtunk arról, hogy a Klik elismerte, már csak a béreket tudják biztosan fizetni, és nemrég az is kiderült, hogy hónapokkal ezelőtt kikapcsolási moratóriumot kértek az energetikai szolgáltatóktól.

A Klikről egyébként szó esett a tegnapi Köznevelési Kerekasztalon is, és egyre biztosabb, hogy jön valamilyen átalakítás. Hanesz József állítólag 20 tankerületet szeretne a mostani 198 helyett, Palkovics László oktatási államtitkár azonban tegnap még azt mondta, nincs kiérlelt koncepció.

Reggel arról írtunk, hogy több mint fél éve nincs tető egy iskola fölött, a Klik mégsem kapkod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X