A sztrájk sem segített a szlovákiai pedagógusokon

Hiába sztrájkolnak a szlovákiai tanárok még mindig, a kormány a közelgő választások ellenére sem hajlandó meghallani a pedagógusok hangját. Sokaknak már elegük is lett, inkább készülnek az érettségire.

Forrás: MTI Fotó: Komka Péter

Az ipolysági Szondy György Gimnázium tanárai feladják a sztrájkot, így minden visszatér a rendes kerékvágásba.

hirdetés
hirdetés

A sztrájkbizottság vezetője az Új Szónak azt mondta, a diákokat fel kell készíteni az érettségire, de a követelésekkel még mindig egyetértenek.

Egyes iskolák – magyar nyelvterületen is – még csak mostanában csatlakoztak a sztrájkhoz, van olyan suli is, ahol hétfőn csak 8 tanár jelent meg. A résztvevők száma azonban 10 ezer alá csökkenhetett a lap szerint.

Nem csoda, hogy csalódottak a sztrájkolók. Hiába lesz márciusban választás Szlovákiában a kormánypárt annyira népszerű, hogy nem nagyon érdekli őket a figyelemfelhívás. Robert Fico miniszterelnöktől is csak annyi tellett, hogy bejelentette, majd a következő ciklusban jöhet egy 25%-os béremelés.

A tanárok komoly, 140 eurós béremelést követelnek, de azonnal, aligha élnék meg sikerként a több évre elnyújtott emelést.

Egy hete közel 10 ezer pedagógus sztrájkol Szlovákiában, ami több mint 700 iskolát érint. Az ottani és a hazai helyzet közti hasonlóságokról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X