Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Minden diák álma, amit ezek a szülők tettek

Vannak dolgok, amiket csak így tanulhatnak meg – ezzel érvelt egy brit pár, akik kivették gyerekeiket egy évre az iskolából, hogy körbeutazzák velük a világot. Most őszintén, ki nem irigyli őket?

Forrás: pixabay.com

Rosie-Murray West és férje, Paul Bigmore gondolt egyet, és hat hónappal ezelőtt kivette két gyereküket az iskolából. A Londoni család ezután világkörüli útra indult – írja a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A döntést sokan kritizálták, de egyáltalán nem illegális, amit a szülők tettek. Bár ha csak simán nem vinnék tanköteles gyerekeiket iskolába, akár napi 60 fontos büntetéssel is sújthatnák őket, ők hivatalosan magántanulói státuszt kértek a hat és nyolc éves gyerekeknek.

Az anyuka elmondta a lapnak, hogy elégedettek voltak az iskolában folyó munkával (egyébként West is ott dolgozik), a tanárok remek munkát végeznek, de vannak dolgok, amiket jobb személyesen tapasztalni, kint a világban.

A gyerekek így nem órán hallottak először a vietnámi háborúról, hanem személyesen nézték meg a csaták helyszíneit, de voltak már Thaiföldön, Indiában, Japánban, Kambodzsában, Mexikóban. Ráadásul minden nap egy órát a tananyaggal is foglalkoznak, hogy ha visszatérnek az iskolába, ne maradjanak le teljesen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X