Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Elképesztő okból zártak be 130 iskolát Indiában

Több mint 130 iskolát zártak be a környéken ólálkodó leopárdok miatt a dél-indiai Karnataka állam fővárosában, Bengaluruban.

Forrás: Facebook

Az elmúlt három napban három nagymacskát láttak az egyik iskola közelében, ezt az intézményt már szerdán nem nyitották ki, a többi csütörtöktől maradt zárva.

hirdetés
hirdetés

Vasárnap egy hím leopárd jutott be a Vibgior iskolába, több embert megsebesített. Két másik ragadozó az tanintézet közelébe lopakodott.

Az elsőt a vadvédelmi hatóság szakemberei befogták, a másik kettő azonban még szabadon vadászik. A hatóság szóvivője szerint a hím leopárd úgy juthatott be az iskolába, hogy átugrotta az udvart az erdőtől elválasztó falat.

"A támadás miatt 134 iskola bezárásáról döntöttünk. Újranyitásukról a csütörtök esti megbeszélésen határozunk" - mondta egy névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselő. Indiában mintegy 14 ezer leopárd él.

Mivel élőhelyük egyre fogy, egyre több állat merészkedik az emberi települések közelébe.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X