Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nagyon kedves dolgot tettek ezek a gyerekek hallássérült osztálytársukért

Egy boszniai iskolában elképesztően kedves ötlettel álltak elő a diákok és a szülők, hogy boldogabbá tegyék hallássérült társuk mindennapjait.

Forrás: AJ+

A kis Zejd hallássérült, így nehéz napok vártak rá, amikor iskolába kellett mennie. A boszniai törvények szerint integrálni kell a sérült gyerekeket az ép tanulók osztályaiba, ám a programra általában nincs keret.

hirdetés
hirdetés

Zejd osztályában a szülők dobták össze a pénzt arra, hogy felkérjenek egy jelnyelvtanárt, így ma már az egész osztály jelel az órákon és a szünetben is.

A sérült kissrác korábban nem ismerte a jelnyelvet, így amikor iskolába ment, teljesen elszigetelődött a többiektől.

A következő kihívás, hogy Zejdet megtanítsák szájról olvasni, így még könnyebb lenne az élete. Ebben is az iskolai közösség szeretne segíteni neki. Az AJ+ egy videót is forgatott a szarajevói iskolában.

 

Students Learn Sign Language for Classmate

These students learned to sign to make a new classmate feel welcome.

Posted by AJ+ on Monday, 8 February 2016
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X