Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Teljesült Balog egyik ígérete, törölték a márciusi tanfelügyeleti látogatásokat

3

Az intézményekben már törölték is a tanfelügyeleti látogatásokat.

Forrás: TV2/Mokka

Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter nemrég jelentette be, hogy eltörlik a minősített tanárok tanfelügyeletét.

hirdetés
hirdetés

Ez eddig nem volt hivatalos, de úgy tudjuk, hogy már törölték az intézményekben a márciusi felügyeleti látogatásokat.

Idén eltörlik a tanfelügyeletet a már minősített tanároknál, és ezt esetükben három évig nem ismétlik meg; az intézkedés kilencezer tanárt érint – mondta a miniszter az Inforádióban adott interjújában hétvégén.

Az intézkedés része annak a bürokráciacsökkentésnek, amit a tárca ígért meg, miután komolyra fordultak a tiltakozások a közoktatásban.

Nem érinti az intézkedés azokat a 2016. évi vezetői tanfelügyeletben érintett vezetői megbízással rendelkező pedagógusokat, akik tavalyi évben vagy az idei évben minősülnek, az ő intézményvezetői, vezetői ellenőrzésükre sor kerül a 2016. naptári évben

- azokat a pedagógusokat, akik a TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 kiemelt uniós projekt keretén belül „A pedagógusminősítési rendszer kiegészítése, kipróbálása és korrigálása” című pilotprogramban Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatot szereztek,

- azokat a pedagógusokat, akik szaktanácsadói képzésen illetve a Mesterpedagógusi próbaminősítési eljárásban is sikeresen részt vettek.

 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Attiláné Huszár

"ez a döntés nem érinti
 azokat a 2016. évi vezetői tanfelügyeletben érintett vezetői megbízással rendelkező pedagógusokat, akik tavalyi évben vagy az idei évben minősülnek, az ő intézményvezetői, vezetői ellenőrzésükre sor kerül a 2016. naptári évben
 azokat a pedagógusokat, akik a TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 kiemelt uniós projekt keretén belül „A pedagógusminősítési rendszer kiegészítése, kipróbálása és korrigálása” című pilotprogramban Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatot szereztek,
 azokat a pedagógusokat, akik szaktanácsadói képzésen illetve a Mesterpedagógusi próbaminősítési eljárásban is sikeresen részt vettek.
A fenti döntéssel nem érintett pedagógusok tanfelügyeleti ellenőrzésére sor kerül a 2016. naptári évben.

Kiss Olivér

A tankönyvválasztási szabadsággal mikor óhajt foglalkozni az oktatási tárca?

nem-ek

Örömmel vettük tudomásul.
Különben sincs megfelelő mennyiségű szakember ezt az irdatlan mennyiségű papírkupacot elvégezni, ami a látogatással jár, az informatikai háttérrendszer "működéséről" nem is szólva.Tehát nem volt nehéz engedményt tenni.S hol többi? Mikor lesz projektor izzó, teremfestés - mióta állami fenntartású cég vagyunk egy sem volt kifestve! -,fénymásoló papír, használhatatlan kíséreti tankönyvek stb.Mikor lesz tájékoztatás a kitalált iskolaközpontokról, vagy tán épp mostani nevén hálózati központokról, ahová beterelik majd a gyerekeket, utaztatjuk őket mindenféle indokkal, mert nekik az jobb lesz! Ja, hogy ebből megint kihagyták az érintetteket, s nagy a hallgatás....gyorsan meg kell lépni még választások előtt az oktatási rendszer teljes szétverését,gubanc ha valaki gondolkodni kezd, ezért nem szabad neki már elsőben sem az olvasókönyvét rendesen használni, vagyis a betűtanítás alapjait nem követheti benne rajzzal, bekarikázással.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X