Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Középiskolai felvételi: ezek az eredmények nem számítanak

Előnnyel indulnak-e a középiskolai felvételin azok a diákok, akik dobogós helyezést szereztek valamelyik tanulmányi versenyen? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: Túry Gergely

Második lettem egy országos matematikaversenyen. Most fogok felvételizni gimnáziumba - kapok pluszpontot vagy más előnyt a versenyhelyezésért?

hirdetés
hirdetés

A szakgimnáziumok és gimnáziumok háromféle pontszámítási módszert használhatnak a jelentkezők rangsorolásához. Vagy kizárólag az általános iskolai jegyeket, vagy a tanulmányi eredményeket és a központi írásbeli felvételin szerzett pontszámot, vagy a tanulmányi eredményeket, a központi írásbeli és a szóbeli felvételi pontszámát veszik figyelembe.

A tanulmányi versenyen elért helyezésért a középiskolai felvételin nem jár többletpont, ezt a tényezőt nem vehetik figyelembe az intézmények.

A középiskolai felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Középiskolai felvételi: ezzel a keresővel az összes infót megtaláljátok az iskolákról
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X