Ezért van az embereknek bölcsességfoguk

A Szertár új podcast adásában az evolúció olyan bizonyítékainak néztek utána, amik esetenként a mai napig megjelennek az élővilágban.

Forrás: Shutterstock

Az evolúció egy-egy bizonyítéka még a mai napig megjelenik az élővilágban. Ilyenek az elcsökevényesedett vagy mára az eredeti funkciójukat elvesztett szervek, de azok a tulajdonságok is, amelyek már rég eltűntek egy adott fajban, de egy-egy egyedben valahogy időnként mégis felbukkannak. Ilyen például a csirkék fogai vagy a cetek csökevényes lábai.

hirdetés
hirdetés
Ezeket is olvasd el

Íme 5 kísérlet, ami után másképp nézel majd az emberekre

Jobban tanulhat az, aki sokat ír kézzel

Az ágyban is okostelefonoztok? Akkor ez történik az agyatokkal

Így festett a világ első weboldala: pontosan 25 éve töltötték fel

De az embereknél is van ilyen, például a farokkal való születés. Minden embrióban látszik még, azonban ez a fejlődés során eltűnik, azonban van egy-egy csecsemő, aki valóban azzal születik meg. De lerántják a leplet a Darwin-gumóról, a bölcsességfogakról és arról, miért van a férfiaknak is mellbimbója. A Szertár további podcastjait itt találjátok.


(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás



hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X