Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fontos határidő: már csak két hétig jelentkezhettek középiskolába

Február 12-ig jelentkeznetek kell a középiskolákba, ezután jönnek a szóbeli és alkalmassági vizsgák, majd április 26-án kiderül, hol folytathatjátok szeptembertől az iskolát.

Forrás: Shutterstock

Január 21-én azok is megírták a pótfelvételit, akik lemaradtak a január 16-i központi középiskolai írásbeliről - az eredményeket február 4-én küldik ki az iskolák a diákoknak.

hirdetés
hirdetés

A következő teendőtök az iskolaválasztás, február 12-ig kell elküldenetek a jelentkezési lapokat a középiskolákba, a tanulói adatlapot pedig a Felvételi Központba. A nyolcadikosok lapjait az általános iskola gyűjti össze és küldi el a megfelelő címre, a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezőknél viszont előfordulhat, hogy egyénileg kell ezt megoldaniuk.

Még több hasznos infó

Hibás volt egy felvételi kérdés, érdemes reklamálni

Sírva jöttek ki a diákok: kellemetlen meglepetést okozott a középiskolai felvételi

Meg tudod oldani a negyedikesek matekfelvételijét?

A jelentkezések beérkezése után, február 16. és március 4. között tartják a szóbeliket és az alkalmassági vizsgákat. Ezek nem központiak, mindig az adott középiskolában szervezik, így előfordulhat, hogy többször is vizsgáznotok kell - attól függően, hogy hány középiskolába jelentkeztetek. Ezt követően minden középiskola a saját pontszámítási szabályai szerint rangsorolja a jelentkezőit, a végső eredményt az egyeztetett felvételi jegyzék alapján küldik ki a középiskolák, április 26-án.

Azok, akiket nem vettek fel sehova, rendkívüli felvételi eljáráson vesznek majd részt. Ekkor azokba az iskolákba jelentkezhettek, amelyek a férőhelyek kevesebb mint 90 százalékát töltötték fel. A rendkívüli felvételit május 2. és 13. között tartják. A középiskolai felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X