Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A szülők miatt rúgtak ki egy szíriai menekültet a német óvodából

Egyes szülők „indokolt aggodalmai” miatt kirúgtak egy szíriai alkalmazottat egy alsó-szászországi egyházi óvodából. Az egyházmegyének sem tetszik az intézmény döntése, a közvélemény változásával indokolták azt.

A protestáns egyházi óvodához köthető egyik anyuka jelentetett meg egy határozatot a Facebookon, melyből az derül ki, hogy egyes szülők szót emeltek egy szíriai állampolgárságú férfi alkalmazott ellen, akit eltávolítanak az intézményből – írja a Deutsche Welle.

hirdetés
hirdetés

Az nem derült ki, pontosan mi történt, de feltehetően semmi konkrét. Az egyházmegyétől érkező információk szerint valószínűleg a szilveszteri kölni erőszakos cselekmények miatt a szülők egyszerűen nem szeretnének egy menekült alkalmazottat a gyerekeik körül.

A hasonló munkához Németországban csakúgy, mint itthon, erkölcsi bizonyítvány kell, ilyet azonban nem adnak ki menekülteknek. Ennek ellenére határozott idejű szerződésekkel alkalmazhatnak közintézmények menekülteket, ami az integrációjukat hivatott elősegíteni.

Korábban arról írtunk, hogy több ezer új tanárra lenne szükség Németországban, hogy a több százezer újonnan érkezett menekült gyerek megkaphassa a megfelelő oktatást.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X