Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Életmentő csomagot kap minden amerikai iskola, olyan sok gyerek szed veszélyes szereket

Minden amerikai középiskolában elérhető lesz a szer, ami a drogtúladagolás esetén akár a tanuló életét is megmentheti. Egyre több fiatal szed veszélyes gyógyszereket, majd később keményebb szerekre vált.

Forrás: AFP / Philippe Huguen

A Clinton Foundation és egy gyógyszergyár együttműködéséből lehetővé vált, hogy minden amerikai középiskola ingyen jusson hozzá egy drogtúladagolás elleni szerhez - írja a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A naloxone nevű hatóanyagot tartalmazó szer képes visszafordítani a túladagolás hatásait, és bárki tudja használni, hiszen csak orrba kell fújni.

Nem csak illegális szerek, mint például a heroin túladagolása esetén segít, de ha valaki túl sok altatót vagy fájdalomcsillapítót vesz be, akkor is életet menthet.

A szer egyébként elég költséges, egyetlen adag 75 dollárba kerül a patikákban.

Az amerikai középiskolákban az utóbbi években nőtt az opiátok használata a diákok körében. Sokan receptre kapható gyógyszerek szedésével kezdik, majd áttérnek a heroinra.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X