Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lövöldözés volt egy kanadai iskolában: 4 halott, két sebesült

1

Kanadában szokatlan az iskolai lövöldözés, az egész országot megrázta, ami La Loche városban történt.

Helyi idő szerint pénteken történt a lövöldözés a Kanada északi részén lévő általános- és középiskolában. Justin Trudeau kanadai kormányfő bejelentette: öten meghaltak, ketten pedig válságos állapotban vannak. Később a rendőrség azt mondta, négy halálos áldozatról tudnak.

Four people were killed and several were injured Friday in a shooting at La Loche Community School in Northern Saskatchewan, a Royal Canadian Mounted Police official said.

Posted by CNN International on Friday, 22 January 2016
"Ez minden szülő legrosszabb rémálma" - mondta Trudeau, aki megerősítette, hogy a támadót elfogták, a hatóságok urai a helyzetnek.

I learned with deep sadness and shock today about the shooting at a high school and another location in Saskatchewan...

Posted by Justin Trudeau on Friday, 22 January 2016
A Saskatchewan államban lévő 3000 lakosú La Loche-t jellemzően kanadai őslakosok lakják, a megtámadott középiskolába is többnyire az ő gyerekeik járnak.
Egy tanú azt mondta, legalább hat lövést hallott. "Kirohantam az épületből. Mindenki sikoltozott. Legalább hat vagy hét lövést hallottam, mielőtt kijutottam az épületből, aztán azt hiszem, még egyet" - mondta el a kanadai televíziónak az iskola egyik diákja, Noel Desjarlais.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

szabojgy2

Náluk is szabad fegyverviselés van nem csak az USA-ban? Továbbá pedig tényleg dum-dum golyót, vagyis lefűrészelt hegyű lőszert használtak ahogy a képen látható? Annak használata ugyanis a világon mindenütt a legszigorúbban tilos és régóta már!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X