Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Változás jön a tanárok önértékelési rendszerében

Az intézményhez hasonlóan a pedagógusok és a vezetők önértékelését két év helyett ötéves ciklusokban kell elvégezni - mondta Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő.

A szakértő kifejtette: "három összefüggő rendszerről beszélünk", amelynek első pillére az önértékelés. A változások érintik majd várhatóan a tanfelügyeleti rendszert és a minősítés rendszerét is, mindenképpen egyszerűsítésekről lesz szó - mondta.

hirdetés
hirdetés
A tanári életpályamodellről

"Úgy érzem magam, mint akit szembeköptek" - egy tanár vallott a portfólióról

"Az egész oktatási rendszert látjuk veszélyben": dühös levelet írtak miskolci tanárok

Ennyit keresnek januártól a pedagógusok: itt vannak az adatok

Szakál Ferenc Pál hangsúlyozta: a három rendszer sok feladattal jár együtt, várható, hogy a változások a túlterhelést csökkentik majd.

A szakértő szerint a változások életbelépéséről még korai lenne beszélni, a szakmai egyeztetés szakaszában vannak, amiben részt vesznek az intézményvezetők, a pedagógus kar, a szakértők országos egyesülete, a szakszervezetek, a szakminisztérium és az oktatási hivatal.

Lehetnek olyan változtatások, amelyek jogszabály-módosítást igényelnek, az egyeztetés, a szakmai párbeszéd folytatódik, az eddigi egyeztetéseken még nem tudtak minden részletet megbeszélni - tette hozzá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X