Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb változás szeptembertől: délután 4-ig tart majd a tanítás az iskolákban

75

Hány óráig kell bent maradni az általános iskolákban szeptembertől? Mi az az egész napos iskola? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Forrás: Fazekas István

A lányom délutánonként angolórára jár, de az iskolában azt mondták, hogy úgy szervezzük meg a különórákat, hogy négy óra után kezdődjenek, mert addig minden diáknak bent kell maradnia az intézményben. Tényleg így van?

hirdetés
hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) tájékoztatása szerint a köznevelési törvény előírja, hogy az általános iskolákban a foglalkozásokat úgy kell megszervezni, hogy azok legalább délután négy óráig tartsanak – a részvétel pedig kötelező, méghozzá az összes általános iskolai évfolyamon. Igaz, az iskolaigazgató a szülők kérésére felmentést adhat, de csak akkor, ha az adott intézmény nem egész napos iskolaként működik. A 2013/2014-es tanév legfontosabb dátumait itt találjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés