Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Iskolák mellett is lesznek nemzeti dohányboltok

1
Forrás: Stiller Ákos

Bár a trafiktörvény egyik célja a fiatalkorúak egészségének védelme, azt nem tiltja a jogszabály, hogy iskola mellett legyen dohánybolt. Lesz is – írja a 444.hu.

hirdetés
hirdetés

Ezek a boltok eredetileg olyan zárt, kívülről elhomályosított üzletek lettek volna, ahová fiatalkorúak egyáltalán nem mehettek volna be, ehhez képest most már fagylaltot is árulhatnak majd a dohányboltok.

A törvényben csak az szerepel, hogy közoktatási intézményekben nem lehet majd trafikot nyitni, arról nincs szó, hogy közvetlenül mellettük lehet-e. A 444.hu információi szerint iskolák mellett is nyílnak majd ilyen üzletek. Ilyen dohánybolt nyílik majd Kismaroson, a XI. kerületben, illetve a II. kerületben, a Budenz József Általános Iskola és Gimnázium mellett.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Adrienn Szalma

az biztos, hogy én sok mindent nem értek, de az az ötlet nagyon tetszik, hogy próbálják visszaszorítani a dohányosok számát, mert a mi egészségünk is veszélyeztetik. Nekik küldöm ezt a cikket, remélem valamit ér azért http://patikapedia.hu/tudorak

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X