Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb tantárgy az iskolákban: kerékpározni is tanulhatnak a diákok

Forrás: Fülöp Máté

Elfogadta a Emberi Erőforrások Minisztériuma a BringaAkadémia tantervét, így a kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatás önálló tantárgy lehet az általános iskolákban - írja a bikemag.hu. Meditációt is tanítanak az iskolák szeptembertől - összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés

Több szabadon választható tantárggyal együtt az oktatásért felelős minisztérium önálló, általános iskolai tantárgyként elfogadta, és a Magyar Közlönyben megjelentette a BringaAkadémia kerettantervet.

Eisenkrammer Károly, a Vuelta Sportiroda vezetője szerint az új tantárgyat akár már idén ősztől is taníthatják az általános iskolák 3-4., illetve 5-6. évfolyamain, a szabadon választható órakeretben, heti 1-1 órában, két éven keresztül.

Az elmélet mellett jelentős szerepet kapnak a bringás gyakorlati feladatok, például forgalmi helyzetek, irányjelzés, kanyarodás témaköre. A túraismeretek, térképolvasás és az erdőben való viselkedés külön témakört képez.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X