Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megugorhat az elsősök száma a 6 éves kortól kötelező iskola miatt

Forrás: túry

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma több általános iskolában a tankötelezettség alsó korhatárának változása miatt, az új köznevelési törvény szerint ugyanis az augusztus 31-ig hatodik életévüket betöltő gyerekeknek iskolába kell menniük. Hogyan változott a tankötelezettség korhatára? Minden hatévesnek iskolába kell mennie? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés

A korábbi rendszer alapvetően nem változott, az iskola feladata továbbra is az, hogy a beiratkozásról hirdetményt tegyen közé az intézményben vagy az iskola honlapján. A szabad iskolaválasztási jog törvényileg garantált, viszont mindenkinek a lakóhelye szerinti körzetes iskolában kell elhelyezést biztosítani, ha a gyermek nem került be a kiválasztott iskolába - mondta Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke egy szerdai rendezvényen. Lényeges, hogy mindenki egy iskolát jelölhet meg - tette hozzá.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X