Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lassabban tanul meg olvasni, akinek szegény a családja

A szegény gyerekek évekkel elmaradnak olvasásban a tehetősektől - állítja egy brit elemzés. John Jerrim, a brit Oktatási Intézet kutatója 23 fejlett országra kiterjedt olvasási felmérés alapján jutott arra, hogy a 15 éves angol diákok esetében a gazdag családok sarjai két és féléves előnyben vannak a rossz anyagi körülmények között élő, de jó képességű tanulókkal szemben. Skóciát tekintve még rosszabb a helyzet: 2 év és 9 hónap a szegény családban élő tanulók lemaradása.

hirdetés
hirdetés

Ennél nagyobb különbség csak Új-Zéland és az Egyesült Államok tekintetében mutatkozott, míg Németországban, Finnországban és Izlandon egy esztendő a szegény diákok olvasási hátránya - jegyezte meg a BBC.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X